vrijdag 5 juli 2013

Vrijdag 5 juli - Lieve Kevin

Lieve Schat,

de 5e staart me vanochtend aan vanaf mijn telefoon, altijd weer die 5. De 5e van de maand. Ik moet tellen. Hoeveel maanden nu sinds 5 maart? Vier.......16 maanden zonder jou.
Die 5e blijft een ijkpunt. Ik heb dat ook lang gehad met de maandag, de dag waarop je stierf. Dat heb ik niet meer, soms nog maar dat ligt niet meer zo vooraan in mijn gedachten. Blijkbaar werkt het toch zo, dat tijd uiteindelijk de grote overwinnaar is. Anderzijds is het diezelfde tijd die me alsmaar verder weg trekt van het leven met jou. Ik heb een haat-liefde-verhouding met de tijd. Tijd helpt, heelt, is wreed, doet pijn, maakt verdrietig, het koestert, omarmt, is meedogenloos en keihard, tijd verwarmt en verzacht.
Niets anders dan tijd benadrukt zo duidelijk dat alles doorgaat en de wereld blijft draaien. En daar moet je in mee. Gewoon. Omdat dat zo is, niet meer en niet minder dan dat.
Ik zou ook niet anders willen, de keus om niet met mijn hoofd onder de dekens te blijven liggen hoef ik niet te maken, dat is geen optie. Maar hoe maak ik verbintenis met dit leven zonder jou? Ik voel me soms een buitenstaander, kan verwonderd kijken naar de wereld om me heen, iedereen is druk en doet zijn ding, niemand ziet aan mij hoe ik worstel en de strijd die ik voer om dit leven te leven. Net zoals ik het niet zie van een ander.
Ik weet dat ik degene ben die met andere ogen kijkt als voorheen. De wereld is niet veranderd, mijn wereld is anders. Het is net alsof ik een dubbele agenda heb: één voor de buitenwereld en één voor mijn wereld. Nu nog leren om op het juiste moment de juiste agenda mee te nemen. 

5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi log heb je geschreven. En begrijpelijk die dag 5. Het cijfer 5.
  Ik herken het ook met het verliezen van mijn dierbaren en speciale rotdagen. En dan is het niet eens een kind die van me afgenomen is.

  Heel veel sterkte.

  Liefs, Alisha.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaag is het 6, mijn 5 zeg maar. Mijn zondag is jouw maandag. Zondag 6 is nog meer terug gaan naar die dag. ...
  Onze zoons, zo dapper en zo bijzonder. Voor altijd bij ons

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoe kan het ook anders als, dat jouw wereld verandert is. nooit meer hetzelfde, maar hoop zo, dat jouw leven met twee agenda's met de tijd een leven met een mooie nieuwe samengevoegde agenda mag worden. Time flies, de wereld draait maar door en wij draaien mee..... jij kunt met jouw blog de lezer bijna jouw emotie laten voelen.
  sandra meijer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is de 5e en ik dacht aan je!
  Ik hoop dat je een goede dag hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Dre,
  Tijd, ja wat is tijd? Een ongrijpbaar iets, zelfs als je niks doet, gaat de tijd net zo snel voorbij. Alleen de beleving daarvan is elke dag, elk uur weer anders.
  Wat ik mooi vind, is dat je de tijd neemt om te onderzoeken hoe het leven zonder lieve lieve Kev verder moet. Zoekend naar een nieuw evenwicht zonder het gemis te ontkennen, maar ook zonder jezelf te verliezen in de grootte van het verdriet. Dat vergt kracht! En die heb je!! De tijd zal leren of dat voldoende is.....
  Liefs en kus van mij

  BeantwoordenVerwijderen