zaterdag 28 januari 2012

Zaterdag 28 januari - Stichting Lucai

We zijn weer thuis. En wat hebben we een fantastische week gehad met Stichtig Lucai.
Toen we maandagmiddag aankwamen werden we zeer warm welkom geheten door Karin en Arnoud. Na kennis gemaakt te hebben met de andere gezinnen hadden de kinderen elkaar al snel gevonden voor een spelletje Party&Co. Voor de ouders was er een wijnproeverij. Er waren drie gezinnen, inclusief wij, elk met een kind met een andere ziekte. Wat leuk voor Kevin en Tirza was, is dat er nog meer kinderen van hun leeftijd waren dus dat klikte goed.
Dinsdag kon er een keus gemaakt worden tussen karten en wellness. Voor Tirza en mij niet zo'n moeilijke keus! We zijn heerlijk verwend met een massage en een gezichtsbehandeling en kregen alle tijd voor een sauna-rondje. Na de lunch kwamen er kappers om ieders haar te doen en daarna zijn alle gezinnen op de foto gezet. We zijn heel benieuwd naar het resultaat!
Woensdagochtend stond taart versieren op het programma en 's middags een gps-wandeling in het mooie Brabantse land. 's Avonds zijn we uit eten geweest in Uden. Heel erg gezellig!
Donderdag mochten we schilderen, hier kwam alle creativiteit bij iedereen naar boven. Zo mooi om te zien wat iedereen op papier krijgt. In de namiddag togen we naar 's-Hertogenbosch om onder begeleiding aan de slag te gaan in een kookstudio om daarna heerlijk met elkaar alles op te eten.
Als afsluiting hebben we wensballonnen opgelaten, een mooi en emotioneel moment.
Ja, en dan is het opeens vrijdag. Na het ontbijt stond iedereen een beetje onwennig te draaien. We moesten afscheid nemen maar niemand wilde weg.
Kevin en Tirza hebben het heel erg naar hun zin gehad. Het heeft wel veel van Kevin gevraagd. Vaak ging hij 's middags naar bed maar na een powernap kon hij het avondprogramma weer meedraaien.
Het is een beetje een opsomming hierboven, ik wil niet al te veel in detail treden en daarmee het risico lopen het verrassingseffect te bederven voor toekomstige Lucai-gangers. Het programma heeft de dagen ontzettend leuk gemaakt maar de mooiste inhoud komt van de ontmoetingen en de gesprekken. De gesprekken met de andere twee gezinnen die te maken hebben met hele andere problemen dan wij. Het was goed om ook deze verhalen te horen en zo begrip te krijgen voor elkaar. Zij lopen tegen hele andere problemen aan dan wij. Maar ook de gesprekken met Karin en Arnoud en de geweldige vrijwilligers. Er is wat afgepraat, vaak tot in de late uren. Maar we hebben ook ontzettend gelachen en plezier gehad met elkaar. Wat een geweldige waardevolle week.

Lieve Karin en Arnoud,
hoe kan ik jullie bedanken?
Wat hebben we genoten. We hebben genoten van de enorme gastvrijheid, de geweldige organistatie en het superleuke programma. We hebben in het bijzonder genoten van de lange, warme en vaak emotionele gesprekken.
Wat doen jullie prachtig werk met de stichting waar je met hart en ziel voor gaat. Ik heb diepe bewondering voor de passie en bevlogenheid waarmee jullie deze stichting vorm geven en neerzetten.
We willen ook de geweldige vrijwilligers bedanken die ons al die dagen verwend hebben van het ontbijt tot en met de laatste snack 's avonds laat.

Als je meer wilt weten over Stichting Lucai en hoe je hen kunt steunen, kijk dan op www.lucai.nl

4 opmerkingen:

 1. Lieve Dre,
  Wat heerlijk om te lezen dat jullie genoten hebben. Ik had ook niet anders verwachte :-) En jullie hebben het alle 4 dik verdiend. Wat prachtig dat Stichting Lucai dit mogelijk heeft gemaakt. Zo fijn dat er geweldige mensen op aarde zijn...... en dat jullie het voorrecht hebben om op het juiste moment deze fijne mensen te ontmoeten.
  Liefs, San

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieve Kevin, Tirza, Andrea en Eric,

  wat een lieve woorden, zijn er een beetje stil van! Afgelopen week is weer met heel veel liefde ingevuld, niet alleen door ons, maar zeker ook door alle vrijwilligers!! En zoals al aangegeven door Sanja, jullie verdienden het zo!!

  Een hele dikke Lucai-knuffel uit Uden!!

  liefs, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Andrea,Eric, Kevin en Tirza

  ben je blog met tranen aan het lezen...tranen van dankbaarheid dat wij als gezin ook mee mochten delen in deze fantastische week! en ook heel dankbaar dat we allemaal op het geweldig mooie pad van @Stlucai mochten meewandelen...ik weet ook niet of ik dit avontuur mooier kan verwoorden..hoeft ook niet....
  weet wel dat ik idd voor de volgende gasten niet te veel vertel...
  Hoop dat iedereen die naar Uden gaat net zo mogen genieten van ALLES, als wij ook hebben gedaan!

  lieve Andrea....nogmaals een MEGA dikke knuf...en meer woorden zijn niet nodig!

  Heel veel liefs van Dorothé, Henk, julie, Wouter & frenky

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WAUW!!!!!!

  Xs Jos,Astrid en kinderen

  BeantwoordenVerwijderen