zondag 8 januari 2012

Zondag 8 januari - Thomas MemorialGisteren was de Thomas van de Groep Memorial. Thomas is verleden jaar op 28 december overleden aan kanker. Op 24 november heeft hij zijn droom nog kunnen beleven: een voetbalwedstrijd met al zijn vrienden en familie. Dit is uitgegroeid tot een enorm evenement en al snel wist iedereen van De Droomwedstrijd. Thomas is als een overwinnaar in een ereronde over het veld gedragen, toegejuicht door het hele stadion wat tot de laatste plaats bezet was. Ondanks dat Thomas uiteindelijk de strijd tegen zijn ziekte heeft moeten opgeven was hij geen verliezer, hij was een winnaar.
Het was een prachtige en emotionele avond, het staat in ons geheugen gegrift.

In navolging hiervan is de gedachte geboren dat er zoveel kinderen nog altijd strijden, kinderen die succesvol hun strijd hebben gestreden en kinderen die de strijd hebben moeten opgeven. Zij zouden ook zo'n mooie wedstrijd moeten krijgen en als overwinnaars toegejuicht moeten worden door het hele stadion.
En zo is het idee ontstaan voor de Thomas Memorial. Een voetbalwedstrijd tussen Ijsselmeervogels en de A-selectie van Feijenoord waarbij alle opbrengsten gaan naar de KanjerKetting.

Gisterochtend was ik toch wel enigszins gespannen, wat zou deze dag brengen? We hebben er ontzettend naar uitgekeken maar zou Kevin het volhouden? Het feit dat we erbij konden zijn vond ik een geschenk want er zijn de afgelopen weken genoeg momenten geweest dat ik het niet gedacht zou hebben. Alleen al dit besef deed me realiseren hoe bijzonder het is dat we dit kunnen en mogen meemaken. Het werd nog specialer toen mij gevraagd werd hoe Kevin het zou vinden opgehaald te worden door een limo.....nou, daar hoef je niet zo lang over na te denken! Dat is altijd nog een wens van Kevin eens in een limo te zitten en dat werd nu zomaar geregeld!
Kevin en Tirza wisten van niets en toen de limo voorreed waren ze door het dolle heen. Wat een feest! De dag kon nu al niet meer stuk.
Wat is het een fantastische dag geweest mede door de geweldige organistatie. Er was voor de wedstrijd en na de wedstrijd van alles te doen in de sporthal, de wedstrijd zelf was een happening en de ereronde van de kinderen met begeleiding van vuurwerk had een hoog kippenvelgehalte.

Wat de dag zo bijzonder maakt is dat we weer zoveel mensen hebben gesproken die we kennen vanuit het ziekenhuis. Met deze mensen deel je iets, iedereen weet van elkaar wat je meemaakt en doormaakt. De gesprekken zijn intens en warm. Dat geldt ook voor de mensen die ik ken vanuit Twitter, deze mensen te ontmoeten is zo fijn en waardevol. Gesprekken gaan direct de diepte in, iedereen voelt de verbondenheid. Ik heb nu nog een heel vol hoofd van alle ontmoetingen, omhelzingen, indrukken en emoties.
De uiteindelijke opbrengst van de hele dag voor de KanjerKetting is een bedrag van 27.000 euro! Een fantastisch resultaat!
Normaal gesproken doe ik dat niet op deze plek maar ik zou toch dit willen aangrijpen om aandacht te vragen voor de KanjerKetting. De KanjerKetting is zo belangrijk voor kinderen die ziek zijn. Voor elke behandeling die ze moeten ondergaan ontvangen ze een kraal, zo zijn er kralen voor bloedprikken, sonde inbrengen, narcose, puncties, goed- en slechte dag, haarverlies en nog veel meer. Het krijgen van een kraal maakt voor veel kinderen dat ze de behandeling ondergaan. Uiteindelijk heb je een ketting die het verhaal vertelt van de ziekte van het kind zonder woorden. Hoe mooi is dat?
Er is echter heel veel geld nodig om dit te realiseren. Productiekosten van de KanjerKetting is 50.000 euro per jaar. Er zijn verschillende mogelijkheden om te helpen, kralen kunnen geadopteerd worden, donatie of sponsoren. De ketting van Kevin is ruim elf meter, het zou mooi zijn als hier sponsors voor te vinden zouden zijn. Voor meer info kun je kijken op www.kanjerketting.nl.

6 opmerkingen:

 1. Lieve kanjers, ik ben er weer even stil van.....
  Ik gun jullie nog heel veel van dit soort bijzondere momenten, die je het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat, dat er (helaas te)veel lotgenoten zijn die in hetzelfde schuitje zitten, elkaar kracht geven & tot steun te zijn om door te gaan. Kev z'n kanjerketting is indrukwekkend lang. Een kleine promotie is hier prima op z'n plaats!!
  liefs, San

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rijkje van Diermen8 januari 2012 om 14:26

  Fantastisch dat Kevin er bij kon zijn en zo kon genieten. Het is hem zo gegund!

  Lieve groeten van Rijkje van Diermen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kanjerketting super initiatief. Terwijl ik je verhaal lees lopen de rillingen over mijn rug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een bijzondere dag voor Kevin en Tirza wat fijn dat jullie hierbij konden zijn,
  en nog wel met zo'n spetterend begin!
  Ben inderdaad onder de indruk van de lengte van Kevin's ketting, als je nagaat waar iedere kraal voor staat...
  Liefs Mik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kev in geweldig dat je er bij was denken aan je Hettyu en Peter van de Groep opa en oma van Thomas

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie idee├źn kunnen mensen toch hebben. Een kanjerketting...
  Fijn dat Kevin deze dag mocht meemaken. In een limo, dat zal gaaf geweest zijn. Wel een beetje jammer dat de wedstrijd met de A selectie van 010 was natuurlijk. Jullie blijven toch wel een Ajaxfan, zeker!
  Groet, Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen