zaterdag 31 december 2011

Zaterdag 31 december - Eindejaarsoverpeinzingen

De laatste dag van het jaar vind ik altijd een bijzondere dag. Niet alleen omdat er een periode wordt afgesloten en een nieuwe begint maar het is ook een moment waarop je alles nog eens overdenkt.
2011 is voor ons een bijzonder enerverend jaar geweest. Met hoge pieken en diepe dalen. Het was een jaar dat begon met vooral onzekerheden maar het werd een jaar van hoop toen Kevin succesvol getransplanteerd was met de stamcellen van Tirza en, zoals het zich liet aanzien, hij hier heel goed op reageerde. We hoopten zo dat dit Kevin voor eens en altijd beter zou maken. Naarmate het jaar vorderde sloeg de hoop over in wanhoop doordat de leukemiecellen voor de tweede keer terugkwamen en door de nachtmerrie van de laatste weken. Het heeft onbeschrijfelijk veel verdriet gegeven maar toch vonden we ook nu weer de kracht om met z'n allen door te gaan. Nu aan het einde van 2011 is het weer onzeker welke weg te bewandelen. 2011 was een jaar waarin de achtbaan bijna nooit tot stilstand is geweest en op het moment dat dat dreigde te gebeuren werden er extra loopings aangebracht.

Elk jaar op Oudjaarsavond als de klok 12 uur slaat en we elkaar "een goed nieuw jaar" wensen dan heeft dat sinds Kevin ziek is een extra betekenis. We houden elkaar extra lang vast en ieder weet van elkaar zonder woorden wat we denken.  Elk jaar hopen we dat het nieuwe jaar  wat minder enerverend gaat worden maar vooral dat Kevin beter gaat worden. Dat is al drie jaar zo. We gaan nu het vierde jaar in met nog altijd ditzelfde gevoel. Gisteren werd ik opeens overvallen door een gevoel van boosheid, dat heb ik eigenlijk bijna nooit maar soms zie je de dingen opeens van een afstand, als een buitenstaander, en dat deed me alleen nog maar meer realiseren in wat voor situatie Kevin zit en wij met hem. Dat een geweldige knul voor wie de wereld nog helemaal open lag kapot wordt gemaakt door de kanker en door de medicijnen die juist de kanker moeten bestrijden. Ik wil niet met dat gevoel het jaar afsluiten en zeker niet het nieuwe jaar ingaan. We zijn blij en dankbaar dat hij nog altijd bij ons is.  Positiviteit, doorzettingsvermogen, humor, realisme en hoop heeft ons met elkaar gebracht waar we nu staan.
Ik hoop met heel mijn hart dat 2012 het jaar wordt waarin Kevin beloond zal worden voor zijn lange, dappere strijd. Ik wens dat alle kinderen die zo hard vechten en strijden beloond zullen worden door te genezen van kanker.
Laat 2012 vooral een jaar van hoop worden. Voor Kevin, onze held.

5 opmerkingen:

 1. Dat hoop ik ook! Met heeeeeel mijn hart, die je wederom hebt weten te raken met je overpeinzingen. Ik wens jullie een goed en hoopvol 2012 toe. Alvast een dikke nieuwjaarskus van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met heel mijn hart hoop ik dat 2012 het jaar wordt dat Kevin beloond wordt. En jullie ook. Ik denk veel aan jullie.
  Groetjes,
  Kristy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Andrea, Allereerst natuurlijk de beste wensen en vooral een positief 2012 voor je hele gezin!
  Ik volg je blog al enige tijd en wil je een groot compliment maken. Je weet op een hele mooie en duidelijke manier te verwoorden wat Kevin, jij en je gezin mee en doormaken en hoewel je soms met een beetje angst begint te lezen ben je altijd blij dat je toch een beetje betrokken kan zijn met wat jullie meemaken.
  Ga zo door!
  groet Victor van Berkum

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve Andrea,

  Je schrijverstalent had je natuurlijk liever tijdens een wereldreis of whatever willen ontdekken, maar wat schrijf je prachtig. Ik hoop dat het je goed doet om af en toe 'alles' van je af te schrijven.
  Ik denk heel veel aan jullie en aan je dappere mannetje, en willen jullie ook via dit kanaal het allerbeste toewensen voor 2012.

  Liefs, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Andrea,
  De allerbeste wensen zijn voor Kevin en voor jullie gezin. Dat jullie met jullie krachtig doorzettingsvermogen, positiviteit en humor de strijd onverminderd aankunnen en dat 2012 het jaar van de overwinning mag worden.Dat Kevin met deze afschuwelijke ziekte kan afrekenen!
  En Andrea, zoals Jolanda hierboven schreef had ik liever vakantiereizen of andere mooie levenservaringen van je gelezen, maar je hebt een schrijverstalent.
  Liefs, Nico en Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen