vrijdag 3 augustus 2012

Donderdag 2 augustus - Lieve Kevin

Lieve Kevin,

15 Jaar geleden werd op een hele warme zomerse dag een mooi meisje geboren. Vanaf het eerste moment was je lief voor haar. Vandaag was het de eerste verjaardag van Tirza zonder jou. Tirza had er minder last van dan wij, ze was jarig en wilde dat ook zijn wat overigens niet meer dan terecht is. Ik moest vandaag net iets vaker aan je denken dan op andere dagen. Het gevoel niet compleet te zijn was vandaag net iets meer aanwezig. Het is een dubbel gevoel: aan de ene kant blijdschap en feest en aan de andere kant het gemis, dat strookt niet met elkaar. Ik probeerde er maar niet al te veel bij stil te staan, ik wilde me niet verliezen in het gevoel. Ik wilde er een leuke dag van maken en genieten van Tirza en haar vriendinnen. Dat is best goed gelukt als ik terugkijk.

We zijn met ons drieën op vakantie geweest. Dan sta je met z'n drieën op Schiphol waar we in februari nog met ons vieren waren. In het vliegtuig, aan het ontbijt, uit eten, uitstapjes maken, alles met z'n drieën. Het besef dat we voortaan met ons drieën zijn leek nu pas goed door te dringen. Het is niet voor een weekend of een week, het is echt voor altijd. Bij vlagen miste ik je heel erg maar we hebben ook veel over je gesproken, onderling maar ook veel met anderen en dat gaat met een lach en een traan. Tranen van verdriet en gemis maar lachen om mooie herinneringen of om een gek filmpje van jou.
Voor het eerst zonder jou op vakantie viel ons niet makkelijk maar we zijn blij dat we gegaan zijn. We waren nog altijd behoorlijk moe en verlangden erg naar uitrusten en zon. Ook dat is best goed gelukt.

Een jaar geleden begon je moeilijk te lopen en kreeg je veel pijn in je benen en heupen. Eigenlijk zo veel pijn dat je op bed moest liggen. Op 5 augustus  hoorden we dat de leukemie terug was in het centrale zenuwstelsel. Dat was een enorme dreun. De beenmergtransplantatie was zo goed gegaan en we waren vol goede hoop dat we alles nu achter ons konden laten en voorzichtig aan een toekomst mochten gaan denken. Dat alles werd in één klap onder ons weggevaagd. Die datum staat in mijn geheugen gegrift.
5 Augustus is het 5 maanden geleden dat je bij ons bent weggevlogen. Op 5 augustus gaan we Tirza's 15e verjaardag vieren. Hoe kan dat allemaal zo samen vallen? Op die dag zul je voelbaar gemist worden, niet alleen bij ons maar bij iedereen die er zal zijn. Toch gaan we er een mooie dag van maken voor Tirza. Met en zonder jou.

Dikke kus

5 opmerkingen:

 1. Lieve Kevin,
  5 augustus, 5 maanden, feest met tranen. Je zus 15 jaar inderdaad Dree, hoe kan het zo samenvallen? Kevin, omwille van Tirza gaan we er een mooi feest van maken maar wat zullen we je missen! Denk aan je.
  Kus, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. fijn, dat jullie ondanks de mixed feelings een "goed" gevoel aan de vakantie hebben overgehouden...zo fijn om af en toe ook tijd aan jezelf en elkaar te kunnen besteden.
  ik ben er van overtuigd, dat toeval niet bestaat en dat kevin vandaag heel dicht bij jullie zal zijn....hoop voor jullie op een mooie dag met heel veel zonneschijn, met wellicht een lach en een traan, maar ook met mooie verhalen over kevin en een fijn jarig zijn gevoel voor tirza.....
  sandra meijer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. We vinden het erg om er vandaag niet te zijn maar in gedachten zijn we bij jullie xx Eric Carin en de kids

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een paar zaterdagen geleden hebben wij Eric gesproken in de winkel over Kevin.
  Het is heel heftig. Mijn ouders hebben door ziekte een kind van veertien verloren en ik als jongste zusje was toen nog heel klein maar ik heb natuurlijk wel de impact ervaren op ons gezin. Hetgeen wat mij erg is bijgebleven is dat mijn moeder ooit tegen mij zei, dat toen zij kon accepteren dat het leven voor altijd een andere glans had gekregen, het heel langzaam een plek kon krijgen. Ik wens jullie heel veel sterkte met dit enorme verdriet.

  Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Fam Voss,

  Veilig thuis gekomen? Ik hoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad!
  Heel mooi om te zien dat jullie het nu nog zo bijhouden!
  Ik wens jullie heel veel sterkte in de toekomst!
  En wie weet komen we elkaar nog een keer tegen!

  Met Vriendelijke groet,

  Debra Visser Go4camp Camping San Francesco

  BeantwoordenVerwijderen