zaterdag 26 november 2011

Zaterdag 26 november - Vasthouden

Sinds Kevin aan de beademing ligt is hij een stuk rustiger, je ziet het aan zijn gezicht, hij ziet er ontspannen uit.
Wat een verschil met de afgelopen dagen, hij was al twee dagen een marathon aan het lopen qua adem halen, dat was niet vol te houden. En wat een verschil met verleden week toen hij nog zo'n vreselijke pijn had in zijn buik en de hele dag moest spugen terwijl hij niets te spugen had, zijn gezicht getergd van de pijn.
Er gebeurt van alles en eigenlijk gebeurt er niets. Er staan 15 pompen naast hem, twee monitoren en het beademingsapparaat. De hele dag staat in het teken van medicijnen toedienen, bloed afnemen, monitoren en balans zoeken tussen te veel, te weinig en precies goed.
Soms is Kevin iets meer aan de oppervlakte en dan merk ik dat hij ons hoort, hij wordt dan iets beweegelijker. Ik hoop echt dat het zo is en dat het hem sterkt.
De dokter was vanochtend gematigd positief, ik weet dat het niet zo veel zegt op de IC: het kan zomaar weer anders zijn maar toch klampen we ons vast aan deze strohalm, hoe fragiel het ook is. We willen deze zo graag blijven vasthouden. Aan Kevin zal het niet liggen, die voert een hevige strijd. We kunnen zijn kracht bijna voelen.

2 opmerkingen:

 1. Lieve Andrea, Eric en Tirza,
  Hou vast aan die strohalm! Ik hoop op een wonder, op de ongekende kracht van Kevin. Fijn dat je nu ziet dat hij tot rust komt, dat zijn lichaam even op adem kan komen. Ik hoop dat hij daar weer sterker van kan worden.
  Ik vind het geweldig goed dat je dit blog schrijft, het is aan de zijlijn toch anders en lastig te volgen. Het heeft mij veel duidelijkheid gegeven. Jullie zitten echt in een horrorfilm.
  Wens jullie allen veel kracht en doorzettingsvermogen toe.
  Lieve groeten, Ingeborg en Nico

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Eric, Andrea en Tirza via Ageeth ben ik op jullie blog terecht gekomen.Ik maakte me al een tijdje zorgen om jullie zag er weinig beweging bij jullie thuis. Daarom ben ik via Ageeth op de hoogte gesteld. Via deze blog ben ik helemaal op de hoogte en ben ook van plan om hem te blijven volgen. Ik vind jullie alledrie grote kanjers en super dat jullie deze blog hebben. En Kevin die vind ik idd een held. Ik wil jullie heel veel sterkte toewensen de komende tijd en hou vast aan alle licht puntjes die jullie aangereikt krijgen.
  Lieve groetjes Marco, Sylvia,Amy en Celina

  BeantwoordenVerwijderen