zondag 4 maart 2012

Zondag 4 maart - Strijden

 Kevin's  strijd gaat nog altijd onverminderd door. Hij is nog steeds aan het vechten maar wat is het een oneerlijke strijd. Elke dag gaat het een beetje minder. Elke dag is weer een stap dichter naar het einde toe.
Gisteravond kreeg hij opeens koorts, 39.2. Dat komt waarschijnlijk door het slijm in de longen die hij niet meer goed weggehoest krijgt. Vandaag iom de dokter besloten om wederom een antibioticakuur te geven. Het is elke dag bijstellen en anticiperen op wat zich voordoet. Gelukkig komt de huisarts elke dag even kijken hoe het gaat en wordt er goed voor Kevin gezorgd door de geweldige meiden van de gespecialiseerde kinderthuiszorg die elke dag bij ons zijn.

Hoe lang kan hij het nog volhouden? Hoe lang kan zijn lijf het nog volhouden?
De momenten van helderheid worden minder. Steeds vaker zit hij in zijn eigen belevingswereld die hem voornamelijk angstig maakt. Om die reden zijn de medicijnen die hem minder angstig moeten maken opgevoerd. De keerzijde van dit is dat hij warriger wordt en veel slaapt. Tot zijn grote frustratie kan hij steeds minder goed uit zijn woorden komen.
Ik vind dit een lastige situatie. Natuurlijk wil je niet dat je kind met angst moet leven en is het goed dat hij daar iets voor krijgt maar het is jammer dat je daardoor grotendeels het contact gaat verliezen. De combinatie van effectief klachten bestrijden en helder blijven schijnt niet te bestaan.
Het feit dat Kevin steeds warriger wordt zal niet alleen door de medicijnen komen.  Te weinig eten en drinken en de leukemie die langzaam maar zeker terein aan het winnen is zullen hier ook aan bijdragen.
Gelukkig reageert hij nog steeds goed op ons en zijn wij ook nog steeds in staat hem op z'n gemak te stellen en rustig te krijgen. Het is aandoenlijk maar zo fijn dat als ik met mijn gezicht dicht bij die van hem ben dat hij me nog altijd een kus geeft.

Vanochtend kwam de liefste dokter uit het AMC hem opzoeken. Zo bijzonder dat zij daar de tijd voor neemt. Ondanks dat Kevin zo ziek is, herkende hij haar en probeerde met haar te praten. Vanaf het begin af aan was er chemie tussen hen en ik zag vandaag dat die er nog steeds was ondanks dat we al een jaar in het WKZ komen. De eerste ontmoeting met haar zal ik nooit vergeten. Ook hier was Kevin degene die de vraag stelde die niemand durfde te stellen: "ga ik nu dood?" Op haar antwoord heb ik altijd alle hoop gebaseerd: "de kans dat je het oveleefd is groter dan dat je dood gaat".  Wat zijn we door de feiten ingehaald....

Ondertussen zijn we ook bezig met voorbereidingen te treffen voor het overlijden en alles wat daarbij komt kijken....wat is dat bizar en onwezenlijk. Je kunt je vantevoren  geen voorstelling maken hoe dat zou zijn als je ervoor komt te staan. En nu het echt zo is, zit je in een soort flow en valt er steeds meer op z'n plaats. Misschien wel omdat dat moet.

Er wordt zo goed voor ons gezorgd, de één schuift een pan soep naar binnen, een ander zet een tas vol boodschappen neer, regelmatig wordt er iets afgegeven aan de deur en worden er  allerlei hand,-en spandiensten verricht. Wat zijn we dankbaar voor zo veel lieve mensen om ons heen die ons op allerlei manieren steunen.
De dagen die ons nog gegeven zijn willen we graag als gezin samen doorbrengen, we willen zo veel mogelijk met elkaar zijn nu het nog kan.

46 opmerkingen:

 1. Lieve Familie,

  Wij zijn aleen maar stil....
  Heel veel dikke knuffels!!!
  Dolf,Brenda,Isabella en Tim Dijkstra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd , ik ben via #Kanjerguusje op jullie site terecht gekomen. Erg heftig allemaal om te lezen wat jullie nu door staan. Geniet van de dagen dat jullie nog nog met z'n allen samen kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet nog even van elkaar en van de fantastische ondersteuning in welke vorm dan ook. Op de achtergrond wordt veel met jullie meegeleefd. Heel veel sterkte weer voor deze zware dagen. Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wil jullie heel veel sterkte en kracht toewensen in deze ontzettend moeilijke dagen die komen gaan, in gedachte bij jullie.
  Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie de blog in mijn TL verschijnen en durf m bijna niet aan te klikken, wil zo graag ontkennen. Hier brandt de hele dag een kaarsje voor Kevin.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. de vader van Nina4 maart 2012 om 23:08

  de trots is zo groot en sterk voor je kind!
  deze trots geeft je allemaal oerkracht!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel veel sterkte en kracht toegewenst in deze vreselijke dagen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In stilte,in gedachten,jullie kracht sturend,meevoelend,heel stil zijn,want hier gebeurt iets wat niet zou mogen gebeuren,wat een respect,in stilte hopend op een wonder.......

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Marian op den Brouw4 maart 2012 om 23:37

  Heftig, hier zouden ouders eigenlijk nooit mee te maken moeten hebben. Helaas is de werkelijkheid anders. Ik wens jullie nog heel veel "goede" & heldere momenten met jullie held & uiteraard heel veel sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jullie zijn in gedachten! Heel veel sterkte en kracht!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Kevin, Lieve Tirza, Lieve Andrea en lieve Erik,

  Overal maar lieve voor, omdat jullie samen kanjers zijn, die al zoveel hebben meegemaakt met z'n allen. En wat is het nu dan ook moeilijk om afscheid te moeten nemen en nu al wat afstand te moeten doen. Je hart wil dit niet, maar je weet het. En dat is heel pijnlijk. Jullie zijn samen met Kevin zo in gevecht. Wat een warmte lees ik in dit bericht en wat een warm gezin zijn jullie.

  Het moet voor jullie als ouders vreselijk zijn, maar ook voor Tirza als zusje en voor alle vrienden en verdere familie. Daarom heel veel sterkte, moed, kracht en vooral liefde.

  Een kaarsje brand voor jullie. En Kevin is oprecht en zeker een held.

  Liefs van
  S

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geniet van Kevin !
  Fijn dat ie op jullie reageerd ! Neem die kussen !
  Loslaten doet pijn .......hou m voor altijd vast !
  Sterkte .......
  Liefs Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 13. sterkte!!in gedachten zijn wij bij jullie !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Stil lees ik en hoop ik, tegen beter weten in, op beter nieuws.

  Heel veel sterkte gewenst...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hartverscheurend om het te lezen.

  Heeeeeeeeeeel veeeeeeeeel sterkte en een dikke knuffel voor jullie allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Veel liefde en veel verdriet lees ik. Veel kracht voor jullie wens ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De tranen schieten in mijn ogen, de angst slaat weer om mijn hart. Alle woorden zo herkenbaar. Jullie zijn stuk voor stuk kanjers. Geniet van iedere knuffel en iedere kus, ze zijn goud waard. Ook al krijgt Kevin voor je gevoel niet alles mee, blijf praten en knuffelen. Ik ben er van overtuigd dat hij alles hoort. Liefde gaat heel diep en ver.
  Wens jullie alle kracht toe.
  Heel veel liefs Saskia Groothuijse

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat ontzettend oneerlijk, ik ben stil van dit stukje tekst. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Heel veel sterkte toegewenst. Ik denk aan jullie!
  Liefs Lois

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het is al zo oneindig zwaar, waarom nu ook nog die angsten. Maar ook deze 'waarom' heeft geen antwoord. Hopelijk wordt het snel minder en kan Kevin en jullie met hem meer in rust en vertrouwen zijn. Wat maken jullie toch door, alles waar jullie nu mee te maken hebben is niet te bevatten. Uit je woorden straalt liefde en zoveel kracht, indrukwekkend. Zo dragen en koesteren jullie Kevin en dat zal hij altijd voelen. Elke dag zijn jullie in mijn gedachten. Voor wat het waard is, ik stuur reiki, kracht en energie. Veel sterkte. x Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel veel sterkte en liefde toe in deze heftige tijd. Het is niet te bevatten wat jullie allemaal doorstaan. Ik wordt allen maar stil.
  Heel veel liefs. In gedachten ben ik bij jullie.
  Louise

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoe oneerlijk kan het leven zijn? Via de site van kanjerguusje op jullie blog uitgekomen. Andrea schrijft prachtig, maar wat moet het voor jullie pijn doen. Ik hoop van harte dat jullie op een goede manier afscheid kunnen nemen van jullie zoon en broer, al hoop ik tegen beter weten in dat er nog een wonder gebeurt. Lieve Kevin, je bent een kanjer. De strijd die jij moet leveren is oneerlijk! Weet dat wrevel mensen om je heen zijn die van je houden en dat er heel veel mensen aan je denken. In de hemel wachten veel mooie en lieve mensen op je, dus wees niet bang.
  Heel veel sterkte voor jullie allemaal

  Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Iedere keer als ik jullie blog weer lees blijf ik het knap vinden zoals Andrea het op schrijft. Na het lezen woon ik dan heel dicht bij het water. Ik wil jullie heel veel sterkte en nog veel mooie momenten toewensen met elkaar.
  Kees Spaan

  BeantwoordenVerwijderen
 23. De kachel op 21 graden, toch koud en kippenvel.
  Geen hand op mijn keel, toch het gevoel dat het dichtgeknepen word.
  Stil en verdrietig word ik bij het lezen van de weblog.
  Wat een liefde straalt er van mijn beeldscherm af,
  ook al ken ik jullie niet toch leef ik met jullie mee.

  Lieve Kevin, wat ontzettend fijn dat jij je droomreis hebt kunnen maken met de liefste en dierbaarste mensen om je heen!
  Ondanks je vermoeidheid en pijn heb je ervan kunnen genieten en herinneringen kunnen maken voor je papa, mama en zusje.
  Je bent in mijn gedachten, sterkte!
  Liefs Leonie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Lieve Familie,

  Met dikke tranen zit ik achter de pc. Wat een verdriet bij jullie.
  Ik ken jullie niet en jullie mij niet en toch ben ik met jullie verbonden.Ik wens je samen heel veel sterkte.

  Liefs, Dianne

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik ben sprakeloos.
  Genieten van alle momenten samen, dat is wat jullie doen.
  Ik voel heel veel liefde als ik lees wat je hebt geschreven.
  De liefde voor Kevin sleept jullie door deze zware periode.
  Ik vind het knap dat je alles zo goed kunt beschrijven als je je zo verdrietig en machteloos voelt.

  Ik leef met jullie mee.
  En ik hoop dat jullie blijven genieten met elkaar.

  Liefs,

  Melanie (een lezer van je blog)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. mariette luppes5 maart 2012 om 10:48

  via blog kanjer guusje op jullie site gekomen en wil jullie alle kracht toewensen die er bestaat. geniet van elkaar zolang t nog kan ik lees jullie blog met tranen in mijn ogen heel veel sterkte de komende tijd!!!

  Liefs mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Via de blog van kanjerguusje ben ik hier terecht gekomen. En kevin mag zeker kanjerkevin genoemt worden. Wat een strijd heeft hij geleverd. Koester de laatste momenten met elkaar. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. ook ik via de blog van louis..KANJER GUUSJE hier beland..
  wens jullie heel heel veel sterkte toe.
  wat is het leven soms toch zo verschrikkelijk oneerlijk..
  ben in gedachte bij jullie en jullie KANJER KEVIN..
  veel licht en liefde toegewenst erika..

  BeantwoordenVerwijderen
 29. zo diep onder de indruk van je blog en de enorme strijd van kevin samen met jullie. ik ken jullie helemaal niet, maar kevin's verhaal spookt de hele dag door mijn hoofd.
  ik hoop, dat jullie nog liefdevolle warme momenten met kevin mogen hebben en wens jullie heel veel warmte en sterkte.
  diep onder de indruk
  sandra meijer

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ook ik ben net als andere hier via het blog van Kanjerguusje terecht gekomen. Ik heb al eerder mee gelezen maar nog nooit gereageerd. Ik wil jullie heel veel sterkte en kracht toewensen. Wat fijn dat er mensen voor jullie zorgen zodat je de laatste dagen die jullie als gezin nog gegeven zijn bij elkaar kunnen doorbrengen en koesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik lees alles, maar reageer eigenlijk nooit.
  Ik wil jullie alle kracht toewensen die jullie nodig hebben.
  Fijn dat er zoveel familie en vrienden zijn die jullie steunen....

  Ik denk aan jullie.

  Liefs en een dikke knuffel voor Kevin

  BeantwoordenVerwijderen
 32. In gedachten ben ik bij jullie wat een kanjer is Kevin. Ik weet hoe het voelt daarom wil ik jullie alle kracht en steun toewensen die jullie nodig hebben. Geniet van het samen zijn dat is het belangrijkste en maak veel foto's daar zul je later heel veel aan hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ook ik, via Kanjerguusje... En wat moet je zeggen... Veel kracht, veel liefde toegewenst, de liefde voor een heel leven. Wat fijn dat hij je herkent, zo lief is, je blijft kussen. Veel kracht ook voor jullie dochter... het is onbegrijpelijk, je broer te zien sterven.
  Knuffel, Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Jullie zijn allemaal helden5 maart 2012 om 14:26

  Lieve allemaal,

  Wat een weg; en wat een respect hebben we voor jullie allemaal.
  We willen zoveel zeggen,maar het is zo meilijk om de woorden te vinden.
  We denken elke dag aan jullie en het maakt ons verdrietig.
  Daar denk je dan aan; als het ons al zo verdrietig maakt waar moeten jullie dan in vredesnaam wel niet doorheen gaan.
  Je kind en broer het is zo'n mooie verbintenis.
  Zo'n knokker al die jaren (en nog steeds ) en zo positief en jullie met hem.
  We voelen de pijn (al kunnen we ons natuurlijk nooit voorstellen hoe het is om deze weg in te gaan).
  Het idee dat het afscheid steeds dichterbij komt is zo moeilijk om een plek te geven.
  Zooo oneerlijk (maar ook dat helpt je niet).
  Lieverds ik(we) willen jullie laten weten dat jullie het zo goed doen,we veel aan jullie denken en de warmte in jullie gezinnetje voelbaar is voor iedereen.


  Eeen hele dikke knuffel van Tino,Sharon,Danilo en Mascha

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Via de site van KanjerGuusje gisteren bij jullie terecht gekomen. Weet niet waarom, maar dit blog kruipt nog meer onder mijn huid dan KanjerGuusje al deed. Misschien omdat ik zelf twee jongens heb van dezelfde leeftijd als Kevin, misschien omdat je gevoeliger en warmer schrijft wat je als moeder voelt. En ik voel het met je mee.
  Ik knuffel mijn jongens vanavond eens extra, met in mijn achterhoofd Kevin. Veel, veel sterkte de komende tijd.

  Francis

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Lieve Andrea, Erik en Tirza,
  We hebben net het bericht van Kevin zijn overlijden gehoord. Het maakt ons allevier stil en verdrietig. We zijn blij voor jullie dat jullie zulke mooie herinneringen hebben. Je hebt het prachtig beschreven. Onze liefste gedachten zijn bij jullie en wensen jullie heel veel liefde en troost toe.Veel liefs en knuffels van Edwin, Lilian, Niels en Max Schager

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik ben een moeder van twee dochter en besef na het lezen van deze blog en de dingen om me heen dat we onze kinderen al snel vanzelfsprekend vinden, en te weinig laten blijken dat we blij met hun zijn, vooral als ze in pubertijd zijn en laten blijken dat ze je niet meer nodig hebben .
  Toch is het niet vanzelfsprekend het is en blijft een geschenk die niemand kwijt wilt., tot jouw laatste dag, zo hoort het te zijn.
  Tot iedereen zijn spijt is het niet zo en ervaren te veel gezinnen de ernstige ziektes en verlies van hun kind.
  Ondraagbaar en niet te begrijpen, leven in onzekerheid en wachten wat komen gaat, waar je nooit op voorbereid kan zijn.
  Ik ervaar dit omdat mijn vader helaas ook kanker heeft, nog niet zo oud is en mijn broertjes en zusjes alleen heeft groot gebracht, wij heel zuinig op hem zijn.
  2011was een slecht jaar veel terugvallen en hele onzekere periodes, het mag nu wat beter gaan, maar voor hoe lang.
  Ondanks ik jullie niet ken en andersom ook niet, spijt het mij wat jullie moeten ervaren, ik heb heel veel respect voor jullie en vind dat jullie net zo goed helden zijn, het is voor een ieder een zwaar proces.
  Met tranen in mijn ogen wil ik jullie ontzettend veel sterkte, steun en liefde wensen en mijn gebeden gaan naar jullie, dat jullie de kracht mogen ontvangen in wat nog komen gaat.
  Kevin een hele dikke kus, en heel veel respect hoe jij het allemaal heb gedragen, petje af jongen, je bent een toppertje omdat je vechtlust zo krachtig is, en je grote wens nog mocht ervaren, een woord HELD.

  Heel veel liefs
  Florence.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. gecondoleerd met het verlies van jullie KANJER

  BeantwoordenVerwijderen
 39. beste familie Vos,
  wij wensen jullie heel veel sterkte met het verlies van Kevin.

  Liefs,
  familie Visscher

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Lieve allemaal,
  Een paar weken geleden sprak ik jullie (Tirza en Eric) nog in Ahoy samen met Ruud en Astrid. Uiteraard hebben we 't toen over Kevin gehad en wat leek dit moment nog ver weg. Vol ongeloof maar vooral bewondering voor Kevin en jullie allemaal heb ik dit blog gevolgd. Geen idee wat ik nu verder moet schrijven, maakt waarschijnlijk ook niet uit. Mijn gedachten zijn bij Kevin en bij jullie. Ik wens jullie alle, alle liefs en kracht toe wanneer je die ook maar nodig hebt.
  Groet,
  Marco de Jong, Jura

  BeantwoordenVerwijderen
 41. IK WENS JULLIE HEEL VEEL
  STERKTE MET HET VERLIES VAN JULLIE ZOON KANJER KEVIN
  VEEL LIEFS RIET

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Paul, Truda en Janine Cobelens7 maart 2012 om 19:52

  Eric, Andrea en Tirza,

  We vinden het vreselijk voor jullie dat jullie je lieve strijdlustige zoon en broer los hebben moeten laten.. Wat een strijd heeft hij met jullie geleverd en zo'n oneerlijke strijd. Kevin heeft nu rust en is verlost van alle pijn, voor jullie is het nog lang niet voorbij... Jullie moeten verder zonder hem en wat zal dat moeilijk zijn. We willen jullie heel veel sterkte wensen, ook namens Janine( ze weet het nog niet eens, is maandag vertrokken naar SRi Lanka... ) Hoe bizar moet dit voor jullie zijn om te lezen. Kevin zou ook een toekomst op hebben moeten kunnen bouwen, wat is dit oneerlijk.Nogmaals heel veel sterkte om hier met zijn drieën doorheen te gaan.
  We lezen jullie blog al langer en het raakt ons erg. Andrea, wat kun jij het goed en mooi verwoorden wat er allemaal is gebeurd..
  Paul, Truda en Janine Cobelens

  BeantwoordenVerwijderen