donderdag 15 december 2011

Donderdag 15 december - Reuzenstappen

Je vraagt je soms of hoe dingen werken...... Hoe is het mogelijk dat een lichaam zo veel kan hebben? Hoe is het mogelijk dat Kevin er elke keer weer bovenop krabbelt? Is dat pure wilskracht? Het zal een combinatie zijn van wilskracht, veerkracht en de drang tot overleven en misschien nog veel meer factoren waarvan ik het bestaan niet eens weet.
Als ik nu naar Kevin kijk, dan zie ik een kerel die me weer monter aankijkt, kletst, me van repliek dient en alert is. Wat een contrast met een week geleden, een groter contrast is bijna niet voor te stellen.
Hij is nog zwak en slap in de spieren maar qua babbels en humor is hij er weer. Heel af en toe zie ik weer de twinkeling in zijn ogen,  ik kan eigenlijk niet in woorden uitdrukken hoe blij ik ben die weer te zien.
Je kunt het bijna niet bevatten maar het is de bedoeling dat Kevin ergens in de volgende week naar huis gaat. Met Kerst thuis, dat zou toch geweldig zijn? Dat hadden we twee weken geleden niet kunnen denken.
Qua medicijnen loopt er bijna niets meer en wat de sondevoeding betreft gaat het ook heel goed. Er loopt nu 50 ml over de maagsonde en 30 ml nog over de darmsonde. Van het weekend wordt hierin nog een stap gemaakt en als dat goed blijft gaan dan kan de darmsonde eruit. Wat medische zorg betreft hoort hij eigenlijk niet meer in het ziekenhuis.
Ik heb vanmorgen een gesprek gehad met de transferverpleegkundige over wat er thuis allemaal geregeld moet gaan worden voor Kevin. Dat is al met al toch heel wat: een verstelbaar bed, sondevoeding en een pomp, verzorging via de thuiszorg, instructieles voor ons hoe om te gaan met de pomp en nog tal van praktische zaken aard.
We weten dat het nog een wankel evenwicht is maar naar huis is toch op dit moment het mooiste cadeau.
Kevin heeft zich er wéér uitgeknokt. Je vraagt je soms af hoe dingen werken.......

10 opmerkingen:

 1. hoi,
  en nog een keer hoi! wat een goed nieuws. het zou inderdaad helemaal geweldig zijn als dat lukt; dat Kevin thuis is bij jullie met de kerst.
  dikke x, nathalie, jan-willem, joeke en ties

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Success in de aankomende dagen. Wij hopen dat wij jullie zien samen met Kevin over de kerstdagen van tegenover de fietspad ::))Sterkte deze periode....Familie Kalma en aller dieren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fantastisch wat een nieuws. Het is wel een wonder dat het dan weer zo goed gaat. En de kerst kan niet mooier worden met Kevin thuis. Lieverds we gunnen het jullie zo dat jullie er met ze allen van kunnen genieten.
  dikke kus van alle Blokjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. succses en we hopen dat jullie gewoon kerst met de famielie kunnen vieren sterkte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieve Andrea,
  Ik lees net het blijde nieuws dat Keven met reuzenstappen vooruit gaat.
  Ik was nog bij de muizenstapjes gebleven. Wat heb ik een ontzag voor de
  wilskracht van Kevin Wie had durven dromen dat jullie kerel na zo
  ernstig ziek te zijn geweest er weer bovenop aan het klauteren is. Wat
  zou het geweldig zijn voor julllie hele gezin als Kevin met Kerst thuis
  is. Weg uit dat ziekenhuis, gewoon fijn thuis. Verzorging ok, aanpassing
  logisch, maar hij is dan weer in jullie midden. Wat zal die knul blij
  zijn. En jullie niet minder, maar hij heeft toch al die tijd moeten vechten.
  Ik blijf je bericht trouw volgen en daarnaast duimen dat het allemaal
  gaat gebeuren volgende week!
  Liefs van
  Nel

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit zou een prachtige kerst voor jullie wezen.
  Henny en Roel

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Patrick & Melline16 december 2011 om 15:01

  Grote stappen, geweldig nieuws! Het zou mooi zijn als Kevin in zijn vertrouwde omgeving een fijne kerst mag beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lieve allemaal ik wordt hier zo vrolijk van om dit bericht te schrijven dat soms de tranen achter in mijn ogen prikken. Ik ben zo trots op Kevin hij doet het toch maar weer en wat heb ik een respect voor jullie. Wat lijkt me dat heerlijk voor jullie straks met kerst thuis bij jullie eigen boom en open haard en ach een plekje voor zo'n bed is altijd te vinden. Het plezier dat jullie straks hebben als hij erbij is met kerst dat maakt veel goed. Ik hou je blogs goed in de gaten en hoop gauw te lezen dat het door gaat. Dikke kussen voor jullie allemaal van ons .

  Marco Sylvia Amy Celina

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lieve Andrea,
  Wat een geweldig nieuws! Wat is het toch een kanjer die lieverd van jullie, hij heeft het toch maar weer gedaan! Dit heeft hij niet alleen te danken aan de geweldige verzorging in het ziekenhuis maar zeer zeker ook aan jullie rotsvaste vertrouwen en geloof in hem en uiteraard aan zijn eigen vechtlust. En dan is het thuis wel wat aanpassen maar jullie zijn in ieder geval met het gezin weer bij elkaar. Lieve allemaal, we wensen jullie hele fijne kerstdagen met elkaar thuis!!
  Dikke kus voor iedereen
  Anita, Hans en kids

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieverds,
  Er zijn inderdaad zoveel ongrijpbare dingen in het leven! Het menselijk lichaam en de kracht van positief denken zijn een paar mooie voorbeelden van. Maar als ik iemand dat niet uit hoef te leggen, dan zijn jullie dat! Alweer bijna 5wkn van huis, dus ja het zou heeeeeeeeeeeeeeeerlijk zijn om naar huis te kunnen/mogen. En als het dan ook nog eens Kerst is, dan past het puzzelstukje weer.
  En ook al zal er thuis nog een hele hoop op jullie schouders terecht komen om Kev te helpen en verzorgen, jullie zijn wel lekker thuis, met z'n 4tjes. En waar hetstel je uiteindelijk het allerbeste: Oost, West, thuis best!!
  Dikke kus & knuffel

  BeantwoordenVerwijderen