maandag 5 december 2011

Maandag 5 december - Sinterklaas

Vandaag is het Sinterklaasfeest. De cadeautjes van het RMD nemen we mee voor Kevin en op de afdeling is er voor elk kind ook een cadeau mét gedicht. Wij moeten het maar uitpakken, hij heeft er niet zo'n animo voor. Ook het bezoek van Sinterklaas aan de afdeling laat hij aan zich voorbij gaan en vindt het maar een hoop lawaai op de gang. Het valt ook niet mee: ziek in bed, je echt niet lekker voelen en realiseren dat er allemaal leuke dingen gebeuren waaraan je niet kunt deelnemen. Kevin hecht zo'n waarde aan dit soort dagen en heeft altijd zo'n plezier aan de hele sfeer die er omheen hangt, dan is het dubbel wrang dat hij het allemaal aan zich voorbij moet laten gaan.
Hij kan gelukkig wel lachen om twee Pieten die in een hoogwerker buiten voor elk raam komen zwaaien naar het kind wat op die kamer ligt, zeker om hun benauwde gezicht: de vierde verdieping is toch wel erg hoog!
Traditiegetrouw wordt er 's middags boerenkool met worst gegeten op de gang aan lange tafels samen met alle ouders, artsen en verpleegkundigen. Het is een waardevol moment en maakt dat deze dag, ondanks alles, toch iets bijzonders krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten