zondag 4 december 2011

Zondag 4 december - Cadeau

Het Sinterklaas-gebeuren gaat grotendeels aan ons voorbij. Het is de raarste Sint tot nu toe voor ons, eigenlijk hebben we tot nu toe altijd Sinterklaas thuis kunnen vieren ondanks dat Kevin ziek was. Toevallig lag hij nooit in het ziekenhuis in deze periode. Nu dus wel. Maar het mooiste cadeau heeft hij ons gegeven door van de IC af te mogen terug naar afdeling Giraf. Vrijdag de tube eruit en zaterdagmiddag van de IC, opeens gaat het dan heel snel. Toen we zaterdagochtend bij hem kwamen, werden we door hem begroet: hoi pap, hoi mam. Dan gaat er zoveel door je heen als je je realiseert dat hij bijna 10 dagen daar alleen maar heeft gelegen, aan een beademingsapparaat, niet wetende waar het zou eindigen. Een cadeau met een enorme strik erom!
Kevin was nog wel een beetje verward maar eigenlijk alweer veel minder dan vrijdag. Hij was blij terug te zijn op Giraf....waar je al niet blij mee kunt zijn.

Vandaag ging het weer een stukje beter met hem, hij was aanzienlijk helderder, we hebben zelfs vanmiddag een potje Skip-Bo gespeeld! Wonderlijk hoe dingen gaan.
Een aantal zaken vinden we nog wel verontrustend, hij is toch weer koortsig, ondanks dat hij breed antibiotica krijgt. Men denkt dat er waarschijnlijk een infectie in een lijn zit, waarschijnlijk de lieslijn, maar ondertussen zit die lijn er nog wel steeds in. De voeding die via de duodenum sonde gaat blijkt grotendeels terug te lopen in de maag en daar wordt het dan weer afgevoerd dus netto houdt hij te weinig over. Daar heeft hij vandaag wel medicijnen voor gekregen en de hoeveelheid voeding is teruggeschroefd, dat lijkt iets beter te gaan. Het is nu zo belangrijk dat hij voeding binnen krijgt én binnen houdt om op krachten te komen.
We hebben even het aantal lijnen geteld waar hij nog aan vast zit: 20! (hebben we wel twee sondes, saturatiemeter en monitorlijnen meegeteld, maar toch, het blijven lijnen) en de KanjerKetting is weer ge-updated: zo'n 11 meter kralen, pffft, wat een lengte.
In het RMD is uitgebreid Sinterklaas gevierd voor wie daarbij aanwezig wilde zijn, het is toch fantastisch wat deze mensen vrijwillig allemaal organiseren. Voor onze kamerdeur lagen allemaal pakjes, voor Kevin, voor Tirza en voor ons. En dat voor alle gasten in het RMD. Hartverwarmend!

Morgen is het 5 december. Ik zou Kevin zo graag een cadeau geven, het cadeau van gezond zijn. Alleen is dat cadeau niet te koop.

7 opmerkingen:

 1. we zijn super blij dat het beter met kevin gaat maar we hebben kevin erg gemist gisteravond geef hem een dikke knuffel van mik

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zijn de berichten waar we op wachtten! Niet dat de strijd gestreden is, verre van dat natuurlijk, maar deze zenuwslopende ronde is voor Kevin en daar mogen hij en jullie trots op zijn en kracht uit putten. Groeten van De Ruig, afdeling Velsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Llieve Andrea,Eric en Tirza,alle ups en dows, ze staan bij mij ook op mijn netvlies. Andrea, ik heb erorm veel bewondering voor je, al is het niet te beschrijven, jij slaagt er toch in. Ik kan mijn ogen niet droog houden, als ik je verhalen lees, wat een nachtmerie, wanneer houdt het op? Lieve mensen, we blijven hopen op betere tijden, al zijn de stapjes nog zo klein. Je schoonzus Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lieve allemaal! wij denken heel veel aan kev. en ook wij blijven hopen op een wonder! we hebben veel bewondering voor jullie moed en doorzettingsvermogen. geef kevin een dikke knuffel van ons allemaal!
  blijf vechten hoor!!

  kus voor jullie allemaal,
  liefs emma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo fijn dat t wat beter gaat en heel ontroerend om te lezen. Helaas is gezond zijn niet te koop en ook een momentopname. Hou vol. Dikke zoen voor jullie vier van ons, naat

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk hoeveel beter het gaat met jullie KANJER, wat is het toch een knokker.

  Laten we hopen dat er nu snel duidelijkheid komt waar de infectie vandaan komt want anders blijf je achter de feiten aanlopen idd.

  Heel veel sterkte  Peter Visser
  @vissernl (Twitter)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste familie,

  Wat een heftig verhaal. Wij wensen jullie ondanks de grote zorgen, een mooie kerst samen.

  Groeten Jack, Mahelia, Bodine en Pradhnya Ranke.

  BeantwoordenVerwijderen