zaterdag 18 februari 2012

Zaterdag 18 februari - Bijna op reis!

Gisteren kreeg Kevin nog een bloedtransfusie in het WKZ om hem een extra energieboost te geven voor de reis. Dat het meer uit voorzorg dan dat het echt nodig was bleek uit de bloedwaarde:
HB 7.6! Ik denk dat zijn HB hoger is dan dat van mij! Leuco's boven de 4, trombo's 20, dat laatste is laag maar Kevin zit altijd laag met de trombo's. Op zich goede waarden en dus een geruststelling want dat betekent dat het beenmerg nog altijd in goede staat is. Kan ook bijna niet anders, dat beenmerg wordt goed bewaakt door de donorcellen van Tirza die Kevin nog altijd voor 100% heeft. Het is heel tegenstrijdig: een goed beenmerg met goede waarden maar toch een recedief van de leukemiecellen in het hersenvocht. Helaas hebben de donorcellen daar minder goed bereik en dus die ellendige cellen vrij spel. Het is ingewikkelde materie.
Ik kan Kevin niet meer alleen vervoeren omdat hij gedragen en getild moet worden en daarom gingen we met de ambulance naar het ziekenhuis. Weer een nieuwe ervaring maar ook weer een bevestiging van het ziek zijn. Geen stapjes meer vooruit maar achteruit.
Het gesprek met de dokter maakte Kevin verdrietig. Het zijn geen leuke gesprekken als je het moet hebben over wat er allemaal zou kunnen gebeuren. Het vooruitzicht van eventueel uitval van functies, pijn, stuipen, bloedarmoede en nog veel meer ellende is afschuwlijk. De nadruk ligt op zóu kunnen. Niets is zeker, geen enkel scenario ligt vast. Dat geeft grote onzekerheid. De enige zekerheid die gegeven wordt is dat de dokter heel goed naar Kevin heeft geluisterd en zij zijn grenzen zal bewaken.
Voor de laatste 40 minuten moesten we verhuizen naar een andere afdeling omdat de dagbehandeling om 17.00 uur sluit. Daar hoorden dat we dat de ambulance voor de terugreis al op ons stond te wachten, dat was een aangename verrassing want voor hetzelfde geld moet je daar lang op wachten.
Voor de korte periode dat we daar waren, werden we zo warm ontvangen door een superlieve verpleegkundige die voor mij alle tijd nam om met me te praten terwijl Kevin lag te slapen. En tussen haar en Kevin sprong ook direct een vonk over, echt bijzonder.
Saillant detail: op de terugweg wist Kevin dat we langs McDonald's zouden komen en hij wilde wel graag een Big Mac. Het ambulancepersoneel is ook de beroerdste niet dus hup, met de ambulance door de McDrive. Ik kan je verzekeren dat het wel enig opzien baarde en een hoop lachende gezichten dat er van alles naar achter verdween daar waar de patient lag.....!

Vandaag ben ik druk bezig geweest met de voorbereidingen voor ons vertrek, gelukkig met veel hulp van mijn broer en vriendinnen. Het wordt een spannende reis. Ik hoop dat Kevin het volhoudt. Het wordt een bijzondere reis, een reis met een dubbel gevoel. We weten dat dit de laatste grote reis is die we als gezin zullen maken. We willen daarom op en top genieten van het samenzijn. Kevin is snel moe en kan niet de hele dag op pad, het maakt niet uit, als hij er maar van geniet. Als hij geniet, dan doen wij dat ook. Ik zal alles opnemen, vastleggen, opzuigen als een spons, ik wil dat het nooit meer van mijn netvlies zal gaan.

We worden zo ontzetttend verwend door iedereen, de brievenbus stroomt over met kaarten en zo veel mensen die iets langs komen brengen. Het doet ons heel erg goed, net als de reacties op de blog. We voelen ons enorm gesteund en gesterkt door dit alles. Het is hartverwarmend!

14 opmerkingen:

 1. Beste familie, ik wens jullie een goede reis en stuur jullie veel positieve energie zodat Kevin uit de reis kan halen wat hij wil. Liefs en sterkte, Juultje (moeder van zoontje met ALL nog midden in de behandeling)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. lieve kev tirza dre en ric veel liefs vanuit joburgxx mika
  goede reis en veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hopen dat jullie er van kunnen genieten.
  Wij reisen in gedachte met jullie mee.
  Heel veel sterkte gewenst.
  Henny en Roel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve kanjers,
  Vandaag is dan eindelijk de grote dag aangebroken.... Disney here you come!!! Natuurlijk weten we allemaal dat het een pittige reis wordt voor jullie. Tijdens de vluchten zijn jullie iig in goeie handen :-) Buiten dat hoop ik dat jullie elke dag overladen worden met fijne & mooie momenten die in jullie geheugen gegrift worden. Sla ze op en neem ze mee terug naar huis om er tot in de lengte van dagen met een fijn gevoel aan terug te kunnen denken.
  Lieverds geniet van en met elkaar!!!
  Dikke kus van ons

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier in Brabant is het carnaval, een paar dagen feest en de zorgen even aan de kant zetten. Dat is wat ik jullie wens, een fijn fisje in Amerika, maximaal genieten van het moment, genieten van en met elkaar.

  Een warme groet

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kanjers
  Elke dag
  Veel plezier
  In Amerika
  Nice vacation

  Groetjes edwin, inge, justin, quinty en vince

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik wens jullie een heel fijne reis en hoop dat het voor Kevin ook een waar genot zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kevin en familie. Ik hoop dat jullie intens genieten van elkaar en de ervaringen, het is jullie zo gegund. Hou vast aan elkaar en alle dingen die jullie met elkaar hebben meegemaakt. Veel kracht toegewenst. Bloglezeres Beata

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Andrea,

  Wat weet jij alles indrukwekkend te verwoorden... Ik voel mij gelijk deelgenoot van jullie verhaal. Ik ben enkele maanden geleden mijn vader verloren aan Pancreaskanker; dit ging helaas heel snel.
  Ik kan me jullie onzekerheid en angst zo goed inbeelden.
  Ik wens jullie een hele mooie reis naar Amerika; dat jullie maar vreselijk mogen genieten van elkaar en dat het een hele mooie ervaring wordt voor zowel Kevin als de rest van het gezin!
  Kevin is zo te lezen inderdaad een held! Wat een ander leven dan veel van zijn leeftijdsgenootjes...
  Gezondheid is een kostbaar goed! Daar word je je zo weer extra bewust van.
  Ik wens jullie heel erg veel kracht en sterkte om deze tijd met elkaar tot een onvergetelijke te maken...

  Hartelijke groet,
  Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beste fam. Vos,

  Wij wensen jullie een ontzettend fijne, goede en intense tijd in Amerika samen.
  Wij gunnen jullie alle moois en vooral samenzijn.

  Lieve groetjes,

  Fam. Visscher.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Steven en Stan Visscher19 februari 2012 om 16:10

  Heel erg goede rijs, en geniet van elke ademhaling die je in amerika kan krijgen!
  Dit is een mooie verandering van de hele gebeurtenis.

  met Lieve groeten,

  Stan en Steven Visscher.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geniet, geniet en geniet van elkaar! Neem alles wat jullie overkomt in je op...en nogmaals: GENIET van elkaar!
  Zoveel wat ik voel als ik je blog lees....zoveel oneerlijkheid, zoveel onmacht en zo waanzinnig veel verdriet! Jeetje, wat is het leven hard! Wat kan ik nu zeggen, wat je niet zelf al gedacht hebt, of gevoeld.....Meis, nogmaals GENIET van deze reis! Sla het volledig in je op! Laat geen seconde voorbij gaan...
  Ik wil je sterkte wensen, maar waar slaat dat op?...
  GENIET van de komende dagen!
  Een ontzettende harde knuffel! Ik heb niks anders als respect voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ga genieten van deze bijzondere reis!
  Sluit me aan bij alle mensen die al iets hebben geschreven

  Dikke knuffel van een blog lezeres

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik wens jullie een mooie reis , geniet ,voel elke tinteling elke seconde dat je samen bent.

  veel liefs uit alkmaar

  daphne van der geest ( een onbekende bloglezeres)

  BeantwoordenVerwijderen