zondag 5 februari 2012

Zondag 5 februari - Werkelijkheid?

We zijn twee dagen verder sinds vrijdag, de dag dat we hoorden dat Kevin niet meer beter gaat worden. Sinds die dag is alles anders. Het voelt als een ander leven, een leven voor 3 februari en een leven na 3 februari.
Kevin en Tirza zijn samen verdrietig, zitten bij elkaar en houden elkaar vast om even later samen opeens te lachen om hoe ze erbij zitten. Mooi om te zien, kinderen zijn zo goed in het relativeren.
We worden veel gebeld, ik vind het niet erg, vind het juist wel fijn te praten met mensen. Veel willen langskomen. Ook dat vind ik fijn. De hele zaterdag en zondag is het een komen en gaan van familie en goede vrienden, mensen die we graag om ons heen hebben. Het is goed om steun te zoeken bij elkaar en je gesteund te voelen.
Ik heb meer moeite met de alledaagse dingen. Wat lijkt alles nutteloos en onbenullig. Iets als boodschappen doen is nu zo stom. Maar ook hier relativeert Kevin: "mam, als we niet eten, komt het zeker niet goed." Dat is heel erg waar.
Kevin heeft momenten dat hij verdrietig is, vaak extra gevoed door vermoeidheid. Op die momenten hebben we soms diepe gesprekken over doodgaan en wat er daarna zal zijn. Op een ander moment hoor ik hem meezingen met de radio onder de douche en kibbelen met Tirza. Hij geniet van de aanloop en het spelen van spelletjes met neef en nichtjes, het zijn kostbare momenten.
Ik verkeer nog altijd in een stadium van ongeloof. Ik heb het gevoel te balanseren op een scheidslijn tussen werkelijkheid en onwerkelijkheid. Bij het doen van al die onbenulligheden spookt het door mijn hoofd: Kevin gaat dood. Die gedachte klopt steeds aan, de hele dag door, bij alles wat ik doe. Tot nu toe wordt er niet open gedaan, de deur blijf vooralsnog potdicht.

42 opmerkingen:

 1. Ondanks dat jullie mij niet kennen leef ik toch met jullie mee. Hopelijk geeft het jullie wat warmte en steun in deze ongelooflijk zware tijd. Het geeft mij in ieder geval het gevoel iets voor jullie te kunnen betekenen. Heel veel kracht en sterkte gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen wij hoorden dat onze zoon niet meer beter werd had ik het ook. Het "ik heb het wel gehoord maar ik wil het niet" gevoel.
  En inderdaad als ik in de supermarkt liep, tegen mijn zin, dan had ik zin om tegen mensen te schreeuwen: "zeur niet zo over de lengte van de rij, mijn kind gaat dood dat is pas belangrijk !"
  Blijf bij je gevoel, doe wat goed voelt, heb contact met mensen waar je je goed bij voelt en sluit je op als alles je te veel wordt. Je moet niets, als mensen geen begrip kunnen opbrengen, dan niet.
  Ik wil je heel veel kracht toewensen, voor nu, voor straks....

  Ik denk aan je, aan jullie, ook al weet ik dat de situatie er niet anders door wordt...

  Mamavan4lijfjes (twitter)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via twitter (LowievGorp) op jou blog gekomen....Al een heel eind gelezen. Wat zullen jullie een verdriet hebben :( Heel heel veel sterkte, wat kan ik anders zeggen? Hier zijn geen woorden voor...

  X H. (@harsmilanmyrthe op twitter)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wens jullie heel veel sterkte toe !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook ik ben via lowie van gorp op jullie blog gekomen. In twee dagen helemaal gelezen. Wat een enorme strijd leveren jullie al zo lang. En hoe vreselijk om de strijd alsnog te gaan verliezen! Meer dan meeleven met "vreemden" kan nu even niet. Maar ik stuur jullie in gedachten veel kracht!!

  @nikossammy op twitter

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb samen met mijn ouders ook alle verhalen gelezen!
  en ook wij vinden dit heel erg, wij kennen kevin al zo lang en nu wij dit weten.. tja we zijn gewoon sprakeloos, want wat ik hier op moeten zeggen weet ik niet. hier zijn gewoon geen woorden voor! :(

  ik ga zeker nog een keer langs komen voor kevin!
  heeel veel sterkte van mij en de familie!

  steven visscher

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vreselijk, hier zijn geen woorden voor. Ik wens jullie ongelofelijk veel kracht toe!
  Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is ook te erg om het echt te beseffen...
  Probeer van elkaar te genieten en hou mekaar stevig vast.
  Ik wens jullie veel kracht, moed, liefde en warmte.
  In gedachten bij jullie.
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij kennen elkaar niet. Maar ik ben geraakt door je blog. Ik ken het gevoel van wakker worden en je direct weer realiseren dat het vreselijke nieuws geen droom was, het gevoel dat alles nutteloos is in het licht van dat ene vreselijke bericht. De onrust van het besef dat de realiteit hard is en zal blijven. De pijn, de angst. Het is afschuwlijk. Ik kan niet meer doen dan jullie veel sterkte wensen. Hou elkaar goed vast. Weet dat er mensen zijn die meeleven. Mensen die niet doorrennen maar even stilstaan bij jullie verdriet. Ook al kennen ze jullie niet maar lezen ze alleen je berichten op internet. Kleine beetjes steun, kleine beetjes kracht. Ik stuur het naar je toe. X

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ook ik ben via lowie van gorp op jullie blog terrecht gekomen vind het zo onzettend erg voor jullie en wil jullie een hart onder de riem steken en heel veel sterkte en kracht toewensen weet uit ervaring (moeder met uitgezaaide alvleesklierkanker) wat voor verschrikkelijke tijd jullie doormaken nu

  heel veel sterkte

  liefs lizzy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ook ik ben via Lowie van Gorp's website op die van u gekomen. Ook vanuit Pittsburgh wordt met u meegeleefd. het is ontzettend moeilijk maar wat moooi dat Kevin blijft relativeren. Ik wens u vanuit de grond van mijn hart veel sterkte toe.
  Anneke Forschein - de Boer (voorheen uit Krommenie)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Karin Wagemakers5 februari 2012 om 20:52

  Ook via een tweet van Lowie van Gorp op jullie blog gekomen en ik geloof in de kracht van de gedachte, dat jullie kracht krijgen omdat zoveel mensen met jullie meeleven, ook al ken je sommige mensen helemaal niet, zoals mij. Ook ik wens jullie veel kracht, liefde, steun, knuffels en fijne gesprekken toe.

  En voor Kevin, ook jij wordt met recht een kanjer genoemd!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ineke van Klooster5 februari 2012 om 21:15

  Andrea en Eric, ik kan me slechts een fractie voorstellen hoe het moet zijn wanneer de nachtmerrie van iedere oudere werkelijkheid wordt, zoals jullie nu helaas overkomt. Laat alle onbenulligheden zo veel mogelijk voor wat ze zijn en doe vooral wat je gevoel je ingeeft. Heel veel sterkte, kracht en liefde voor jullie alle vier.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Paul en Truda Cobelens5 februari 2012 om 21:24

  Van Janine hoorden we het vreselijke bericht over Kevin. Na het lezen van jullie blog beseffen we wat jullie als gezin allemaal hebben doorgemaakt. En Kevin helemaal... Wonderlijk hoe positief hij steeds kon blijven en waar jullie de kracht vandaan halen. We willen jullie heel veel sterkte en kracht toe wensen en mooie en waardevolle momenten voor jullie samen. En we bidden ervoor dat er tóch een wonder gebeurt: dat verdient Kevin, maar ook zijn gezin dat hem zo veel liefde, zorg en warmte geeft. Paul en Truda Cobelens.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Lieve Dree,
  Je hoeft die deur pas te openen op een moment dat jij zelf kiest. En ik zal je hand vasthouden, je mijn schouder geven.
  Het is heerlijk om te zien en lezen dat Kev vooral lekker Kev is. Dat zorgt voor een vertederde glimlach op jouw gezicht..... En op die van mij, en op die van alle lieve mensen om jullie heen. Bijzonder en mooi......
  Liefs van mij

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Via onze dochter Demi hebben wij het slechte nieuws gehoord.
  We hebben jullie in het Ronald McDonaldhuis in Utrecht ontmoet en vanaf toen in gedachte sterk met jullie meegeleefd.
  Met dit bericht willen we jullie alle mogelijke steun geven en heel veel sterkte wensen.
  Sandra en Martin Roelfsema

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve allemaal,

  Wat moet ik hierop zeggen. Als ik dit lees verdwijnt mijn verdriet en frustratie als sneeuw voor de bekende zon. Wat hebben jullie gevochten en doorgegaan. Altijd positief. Veel sterkte en liefs,Her

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik hoop dat jullie die deur nog lang potdicht kunnen houden! Ik weet niet wat ik moet zeggen, alleen dat ik aan jullie denk! Ik ken jullie niet maar ben zelf moeder en m'n hart huilt met jullie mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Beste fam. Vos,

  Heel heftig allemaal.
  Jullie zijn de afgelopen tijden/jaren heel veel in onze gedachten geweest.
  Heel veel sterkte en kracht voor jullie allen.

  Lieve groetjes, fam. Visscher.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik lijk altijd op dit soort verhalen te stoten als een oordeel als dit geveld is...
  Neen, ik ken jullie niet en ik heb jullie verhaal nog maar net kort gelezen. Toch voelt het als een 'nood' om toch steunende woorden als een warm deken naar jullie toe te sturen.
  Ik weet niet hoe het is, na twee jaar vechten, om dit te horen te krijgen. Maar ik ben wel bekend met rouwen en met kanker en ik kan mij ergens ver weg inbeelden hoe hard en onwerkelijk dit soort dingen aankomt.

  Deze woorden komen dus recht uit mijn hart: ik wens jullie alle goeds de komende tijd. Dat jullie met Kevin mogen genieten van die momenten dat hij nog fysiek bij jullie aanwezig is. Dat jullie samen die laatste momenten kunnen doorbrengen en er alleen maar goed herinneringen aan mogen overhouden en er nooit spijt zal zijn over dingen die 'niet gedaan zijn'. Ik hoop dat er mensen rondom jullie zijn die jullie kunnen opvangen als het niet meer gaat, die respect hebben voor jullie rouwen en jullie verdriet. En die begrijpen dat Kevin altijd dat speciale plekje in jullie hart zal hebben!

  Veel liefs, kracht en sterkte. Ook voor Kevin brandt het kaarsje vanavond!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Lieve alle vier,
  Vele woorden en zinnen schieten door mijn hoofd. Ben al drie dagen bezig om de juiste woorden te vinden om jullie een hart onder de riem te steken, maar het wil niet erg lukken. Wij hopen dat het jullie gegund is om nog lang met z'n vieren van de tijd die je hebt te genieten. Als er iets is dat wij of de Kickers voort jullie kunnen doen, wil je dat dan alsjeblieft aangeven?
  Ook van Heleen, Peter, Carlijn en Anouk veel sterkte de komende tijd. Arjan

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Patrick en Melline6 februari 2012 om 13:37

  Wat moet je zeggen als je zo’n vreselijk bericht leest…

  Wij hopen dat Kevin nog zo lang mogelijk bij jullie mag zijn en wensen jullie heel veel sterkte na deze droevige mededeling. We leven met jullie mee, een knuffel voor Kevin.

  Patrick & Melline

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Hoihoi..

  Ik ken jullie niet. Kwam bij je blog door Lowie, wiens blogs ik allemaal gelezen heb. Heb alles in 1 keer gelezen.
  En wat vind ik het verschrikkelijk voor jullie.
  Maar wat heeft Kevin een kracht! En wat vind ik het knap van hem wat hij allemaal heeft moeten doen om beter te worden. Zo'n enorme vechtlust, daar kan iedereen wat van leren!
  Ik wil jullie enorm veel sterkte wensen, en ik hoop dat Kevin zich nog een héééééééle poos goed zal voelen.. Probeer te genieten van elkaar als gezin!
  Sterkte! Liefs Kristy

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Via KanjerGuusje hier terecht gekomen. Heb alle blogs gelezen. Wat een oneerlijke strijd moet Kevin strijden! Heel veel sterkte in alles. Ook ik hoop dat Kevin zo lang mogelijk bij jullie mag blijven.
  Heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. anneke miaskowski6 februari 2012 om 14:04

  via kanjerguusje hier gekomen ben pas begonnen bij dezeblog.
  wat erg allemaal. wat een oneerlijke strijd moet hij aan gaaan heel veel sterke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ongeloof, zo ontzettend oneerlijk!!!!
  Gisteren een hele tijd met Caresla zitten praten.
  Zoals je al zo mooi verwoorde Andrea, kinderen relativeren!!!
  het ene moment boos, het andere moment verdrietig en weer even later kunnen ze zelfs lachen.
  Ik ben zo blij dat Caresla geen drempel heeft om naar jullie toe te gaan, ze wil er zijn voor Tirza samen met alle andere vriendinnen. Kevin heeft een oprecht plaatsje in haar hart gekregen.........ook volgens haar is Kevin een held!!
  Ik kan de juiste woorden niet vinden, hier zijn gewoon geen woorden van troost voor, ik kan hier eigenlijk alleen maar boos om worden en zelfs dat zal niet helpen!!!!
  Lieve Eric, Andrea, Tirza en Kevin voor de komende tijd samen alle liefde en warmte toegewenst. Dikke knuffel, Hennie (mama van Caresla)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Lieve Eric, Andrea, Kevin en Tirza.

  Ik ken Eric van vroeger via het hockeyen op Alliance en zie Eric (en Andrea) nu regelmatig in jullie winkel. De laatste keer heb ik deze blog ontvangen en mijn lezen is begonnen. Kippenvel verhalen en zoveel bewondering voor de moed van Kevin! Maar het bericht wat jullie nu gekregen heb, daar zijn haast geen woorden voor! Ik hoop dat jullie nog wat quality time kunnen ervaren de komende, moeilijke tijd. Heel veel sterkte, wij denken aan jullie.

  Liefs Annelies en Martijn van Doorn.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het leven is een geschenk, maar je mag het niet houden. Eens lever je het weer in, liefst zo laat en zo pijnloos mogelijk. En soms wordt het je gewoon afgenomen, vroegtijdig en wreed. Wat gaat er om in een tienerjongen die oog in oog staat met zijn einde en wat in zijn vader, moeder en zus? Dat gaat je voorstellingsvermogen te boven. Je kunt dat alleen weten als je er zelf voor komt te staan en dat wil ik niet. Dat wil niemand. Beste Kevin, Eric, Andrea en Tirza: jullie hebben nu elkaar nodig, meer dan ooit tevoren. We denken aan jullie, iedere dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Lieve Eric, Andrea, Kevin en Tirza,

  Woorden schieten mij tekort, dit bericht gaat aan je voorstellingsvermogen voorbij. Met een brok in mijn keel zit ik hier op mijn nieuwe werkplek. Iedereen kijkt me aan en na uitleg over wie Kevin is en zijn familie heeft iedereen een brok in de keel. Inmiddels Rex gebeld en hem ook op de hoogte gesteld van het nieuws. Bij iedereen leeft de vraag waarom.... Deze vraag zal bij jullie ook leven. De oneerlijkheid. Je wordt er boos van.
  Lieve Kevin, Tirza, Andrea en Eric wij Anniek, Julius, Rex en ik denken aan jullie. Ik wens dat voor jullie de komende tijd een tijd zal zijn van heel veel liefde, goede gesprekken en warmte. Heel veel knuffels en alles wat wenselijk is.

  Liefs,
  Anniek, Julius, Rex en Laurain
  Engel

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Sprakeloos.
  Heel veel liefs en sterkte!!!
  Henriëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 31. In gedachten leven we met jullie mee. We wensen jullie veel kracht en sterkte.
  Alies, Rita en Kees Warmink en medewerkers.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Ook ik ken jullie niet maar ben viavia op jullie blog terecht gekomen. Ik ben niet verder gekomen dat jullie berichten van februari...daarna ben ik opgehouden met lezen omdat ik de pijn voelde tot in mijn diepste wezen....

  Ik heb op 27 december afscheid moeten nemen van mijn moeder (59 jaar). Na uitzaaiingen in de hersenen besliste ze zelf om alle behandelingen stop te zetten. We hebben haar uit 't ziekenhuis gehaald en tot 't laatste moment thuis verzorgd. Heel zwaar maar wel fijn om ook die laatste momenten samen te zijn.

  Enige wat ik jullie kan meegeven...hou elkaar stevig vast en probeer ook van de simpele dingen een feestje te maken. Die simpele dingen worden straks de mooiste herinneringen....

  En Kevin....een dikke virtuele knuffel van mij en weet dat je niet alleen bent....nu niet....straks niet....

  Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hallo. Ik wens jullie heel veel sterkte en zal voor jullie bidden. Ik weet niet of jullie gelovig zijn of kunnen geloven in deze situatie. Maar ik wilde jullie toch een bemoediging sturen. Mogelijk een bezoek aan deze bijeenkomsten. Het is geloof dus er is niet een formule of hij genezen zal maar wij geloven in kracht van genezing

  Sterkte Eelco

  http://ministries.levensstroom.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi, hoorde van Nikki dat jullie naar Amerika gaan, hoop dat het een onvergetelijke reis voor jullie mag worden.
  Ontzettend veel sterkte en mochten we ook maar iets voor jullie kunnen betekenen laat het ons weten.
  Groetjes van ons en nogmaals heel veel sterkte....

  Marianne,Rob,Bobby en Nikki Kroonenburg

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Lieve Andrea, Eric, Kevin en Tirza,

  Woorden schieten tekort.
  Ik ben bij jullie in gedachten.
  Ontzettend veel sterkte.

  Groet,
  Kristy

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Lieve Kevin, Eric, Andrea en Tirza,

  Gewoon even een paar lieve oprechte woorden op papier.
  Om jullie veel sterkte kracht en warmte te wensen voor de aankomende periode.


  Linda Zijlstra
  Jura Nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wauw ik heb jullie blog met pijn in me hart gelezen er zijn gewoon geen woorden voor wantja..wat kan je nou zeggen?!
  Je kan zeggen sterkte maar dat is maar een klein woord voor wat jullie mee gaan maken want dit is ongelovelijk dit kan niet,dit mag niet zo jong zolange tijd gestreden en is dat dan allemaal voor nix geweest!
  Waarom bestaat deze rotziekte en waarom hebben ze er nog nix beters op gevonden?!! Maar ach wat heb je nu aan die vragen he dat is zo onbelangrijk op dit moment.
  Ik wil jullie uit de grond van me hart sterkte wensen en maak van elke dag een mooie dag om nooit te vergeten en laat de deur ckr maar nog heeeeeeel lang potdicht zitten

  (ikzef heb een zoontje van 1jr met leukemie na 6mnd chemo tehebben gehad gaan we nu de beenmergtransplantatie traject in,door dit telezen word je nog ff flink op de feiten gedrukt dat het een verschrikkelijke rotziekte is)

  Liefs deborah

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Lieve Kevin Tirza Andrea en Eric,

  Wat een onnoemelijk verdrietige mededeling....We lezen jullie blog
  vaak samen...
  Woorden schieten hier echt tekort...
  Een dikke knuffel voor jullie maar vooral voor jou Kevin.
  xxxxx(juf)Wil

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Geroerd en stil door jullie blog. Veel sterkte, kracht en liefde gewenst de komende tijd.
  Heb helaas de wereld van kinderkanker leren kennen en heb bewondering voor alle kinderen, ouders en familie/vrenden met deze ziekte en de gevolgen moeten omgaan. #krachtvanaandacht
  Marleen (moeder van Pieter)

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Marja, Hans en Saskia♥15 februari 2012 om 22:56

  Lieve Kevin, Andrea, Eric en Tirza,

  Ondanks alle verdriet, emoties en onzekere perspectieven wensen wij jullie een onvergetelijke reis toe met veel liefde, warmte en dierbare herinneringen.

  Een digitale knuffel en hartelijke groet.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Sterkte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen